Skarv regulering

FORNYELSE AF TILLADELSE TIL REGULERING AF SKARV.
KÅS har fået fornyet tilladelsen til regulering af skarv i hele Karup å med tilløb i perioden 1 august 2022 til 31 marts 2023, hvorefter der søges en ny. Reguleringen er i år givet med bemærkning fra naturstyrelsen. Hvilke ændringer de fremadrettet planlægger vides ikke, men det skal undersøges . Kommentar fra styrelsen var flg. :
EU har kastet et kritisk blik på den måde vi regulerer på DK, og i kombination med sommerferiebemanding har det forsinket behandlingen af jeres ansøgningen, men nu er den lavet. Fremadrettet vil der nok komme lidt ændringer ift. de vilkår I har nu, men det bliver for jeres vedkommende nok først med virkning fra 2023.
Regulering: Ved regulering skal reguleringstilladelsen medbringes, tilladelsen printes via dette link. https://www.karupaa.dk/tilladelse-til-regulering-af…/… Reguleringen følger jagtlovens regler, som bla. omfatter: Gyldig jagttegn og våbentilladelse. Regulering kan forgå fra solopgang til solnedgang. Ved regulering i bymæssig bebyggelse skal der yderligere søges tilladelse hos det lokale politi. Udover overholdelsen af jagtlovens regler, skal der ved regulering være en skriftlig eller mundtlig tilladelse fra lodsejeren. Når I har reguleret skarv, skal udbyttet indberettes til på Tom@tmbs.dk hvorefter det samlede udbytte indrapporteres til naturstyrelsen senest 4 uger efter reguleringsperioden.

https://www.karupaa.dk/reguleringstilladels-for-skarv/

Konkurrencen 2022 – i solskinsvejr.

AHSF årlige konkurrence blev afholdt i fantastisk skøn sommervejr, som nok også var medvirkende til begrænset fangster. Ca. 35 mødte op i det smukke men varme vejr, og der blev indvejet 2 havørreder, samt nogle skaller.

De dygtige fangere er :
– Peter Bjerregård, havørred på 5 kg
– Carsten Ullerup, havørred på 1 kg

og 2 juniorer stod for fangsterne af skaller
– Theo Handberg, skalle på 14 cm
– Nor Handberg, skalle på 13 cm

ASHF ønsker tillykke med fangsterne, og tusind tak til de fremmødte.

Observationer af sæler ved Karup Å

Første marts startede lystfiskersæsonen igen ved Karup å, og der begynder at komme folk langs åen. Som alle husker, så havde vi sidste år en tilladelse til regulering af sæler. Denne tilladelse er netop blevet fornyet. Vi vil derfor bede jer om at indrapportere jeres observationer af sæler, så vi kan sporer disse, og samtidig leverer informationerne omkring sælernes færden videre til biologerne. Vi vil gerne have jeres indrapportering så hurtigt som muligt, og gerne med det samme. Den mest enkle måde er indtil videre, at ringe til Schneider Phillipsen, lodsejerforeningens formand mobil nr. 40 42 31 71. Schneider vil så indrapportere observationen på Limfjordsrådets hjemmeside. Kan Schneider ikke træffes, så send ham en sms omkring observationen med tid og sted. Vi opfordre til, at man opretter Schneider Phillipsens nummer i sin telefon, dette for hurtigt at kunne indrapportere hændelsen. Vi håber alle vil bidrage positivt til processen, så vi sammen med biologerne kan finde løsninger der gør, at vi fremadrettet bedre kan håndtere situationen omkring de uønskede sæler i Karup Å

Knæk & Bræk
Formand for KÅS
Tom Sørensen

Adresse og Telefon nr.

Bestyrelsen ønsker at kunne sende meddelelser, nyheder, indkaldelser, oversigtskort m.v.  hurtigt, nemt og billigt til medlemmerne. Derfor vil vi gerne have jeres mail-adresse og tlf. nr. Dette kan gøres, ved at oplyse det med en bemærkning ved betaling eller at sende en mail med oplysninger direkte til Kassereren.

Billeder af flotte fangster.

Johannes Hovmand med en flot havørred på 60 cm.
Bo Østergaard med 4,0 kg rent sølv fra Karup Å.
Michael S. Sørensen med flot fisk fra Haderis å på 58 cm
Marcus Gjørret med fantastisk drømmefisk på 95 cm og 12,3 kg fra Karup Å.
Malte Rolfs med Karup Å fisk på 7,6 kg.
Johnny Pedersen med flot sommerfisk på 7,2 kg.

Se alle AHSF fangsterne på linkene herunder:

Mobil venlig version. https://ahsf.dk/?page_id=1820

Version til PC. https://ahsf.dk/?page_id=1702

AHSF ønsker jer alle knæk og bræk langs vandene 🙂

En fantastisk dag ved åen, af Leif Nielsen

Søndag d.17-7-16 kørte Lars og jeg til Karup Å, hvor vi fiskede om formiddagen med flue nedstrøms broen, men der skete intet udover vi faldt i snak med Bruno der kom ned fra sommerhuset. Vi snakkede lidt om fiskeri med wobler, spinner og blink og fik et par tips om fordele og ulemper når der drev lidt grøde og selvfølgelig om Michaels store havørred. Vi kørte derefter hjem og aftalte at prøve igen dagen efter.

Vi kørte til nr. 44, hvor jeg startede oppe ved spangen og Lars midt på stykket. Jeg satte en kobberfarvet 28g pool blink på. Da jeg nåede ca. hvor Lars startede kom hugget idet blinket var inde ved egen bred og helt oppe i overfladen, jeg så at havørreden kom og tog blinket og den strøg midt ud i åen hvor den tog et voldsomt spring, jeg kunne se det var en god fisk så jeg råbte efter Lars der var kommet forbi Røjbæk. I mellem tiden tog den endnu et voldsomt spring, derefter et udløb opstrøms. Jeg fik den vendt da Lars kom ned til mig, vi gik nedstrøms med den hvor den tog nogle små udløb. Lige inden indgangen til Røjbæk viste den lidt træthed så jeg besluttede at nu skulle den landes, jeg fik den ind til bredden hvor Lars satte gaffen perfekt i den og trukket på land. Jeg fik gokket fisken og da jeg skulle afkroge den opdagede jeg at modhager på krogen var klemt ind (havde brugt blinket i Store Åen) Jeg målte den til 85 cm, og da vi ingen vægt havde med måtte det vente til vi kom hjem. Lars ville gerne fiske lidt mere så jeg gik op til bilen med fisken, men da jeg kom ned igen blev krogen dog skiftet ud .Vi fiskede en lille times tid endnu men der skete ikke mere, så vi kørte hjem for at fejre fangsten og få den vejet. Vægten stoppede på 8,3 kg. Det skulle lige skylles ned med et par Karup Å whisky og lidt rom, det var jo trods alt sommerferie.

20160718_09533720160718_095617

Kæmpe havørred 11,7 kg fanget af Michael Broberg

Vores medlem Michael Broberg landede denne imponerende fangst på foreningens vand.
Havørred 92 cm og 11,7 kg. Læs Michaels beretning her under billedet!

Michael_Broberg_11.7kg

En mandag i august sidste år, troede jeg var den bedste mandag i laaang tid.
Men mandag d 11/7 i år, var og er muligvis langt ud i fremtiden,bare den bedste.
Jeg havde den store adrenalin pumpende oplevelse, på ahsf’ vand, at kroge, fighte og gaffe og pt ? min pr ?, en havørred han på 11,7kg og kun 92 cm.
En absolut brølestærk modstander som ikke på noget som helst tidspunkt under fighten havde tænkt sig at lade mig få kontrollen uden kamp til stregen.
Der skulle konstant tænkes hurtigt og handles bestemt.
Fighten tog 10-15 min og da jeg på et tidspunkt konstaterede at wobleren som tidligere sad dybt i gabet på fisken, havde rykket sig 2 cm ? bestemte jeg mig for at nu måtte bæstet gaffes, basta.
Jeg havde den ved bredden ad 2 gange, fisken var absolut ikke klar til hverken grill eller rygeovn.
Da den på et tidspunkt kæntrede en anelse, satte jeg resolut gaffen i den, her kommer så det øjeblik som flere sikkert har prøvet, nemlig at sekundet fra vand til land, kører i slow-motion. Jeg trækker fisken bag om min krop samtidig med at jeg drejer på foden og idet fisken rammer græsset står jeg med gafhåndtaget adskilt fra resten af gaffen.
Hvor heldig må man være?
Den gaf har fulgt mig siden jeg var 12 år og dette her kunne være sket et sekund tidligere……og så havde det været en helt anden mandag.
Men mandag var det og den lange tungtlastede vej tilbage til bilen var en dans på skyer.
Tak til Jens for billeder og kontrolvejning og Bruno ( fiskehvisker, fætter højben ) for jubelråb og fælles glæde for flotte fisk og karup ådal.

Michael Broberg

« Ældre indlæg

© 2022

Tema af Anders NorenOp ↑

EnglishGerman
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development

Mailadresse og telefon nummer

17. februar 202217. februar 2022
Bestyrelsen ønsker at kunne sende meddelelser, nyheder, indkaldelser, oversigtskort m.v.  hurtigt, nemt og billigt til medlemmerne. Derfor vil vi gerne have jeres mail-adresse og tlf. nr. Dette kan gøres, ved at oplyse det med en bemærkning ved betaling eller at sende en mail med oplysninger direkte til Kassereren.

Klubaften

3. oktober 20153. oktober 2015

Som noget nyt starter foreningen nu op med at afholde klubaften hver uge fra november.

Her vil der være mulighed for grej tilvikling, fluebinding og kniv fremstilling mm.

Se mere her.

Månedens flue oktober

27. september 201527. september 2015
OLYMPUS DIGITAL CAMERA ”Autumn Rubberleg Zonker” Til AHSF sæsonafslutning 2015 er det en flue af zonkertypen, der er månedens fluevalg. Zonkerfluer er i disse år meget populære i vandløbene, og de er således blevet et standard indslag i de fleste å fiskeres flueæske. I denne version er der anvendt en kanin skind strimmel, og kombineret med lidt frække gummiben får man en flue der virkelig ser fræk og levende ud i vandet. Se mere her.

Fiskedag ved Storå

5. september 20155. september 2015
Fiskedag ved Storå. Så er det i morgen søndag d.6.sept. der er fiskedag og rundvisning ved AHSF fiskevand ved Storåen. Vi mødes ved Brohus,Hallundbækvej Aulum, kl. 8.00-9.00 hvor der vil blive orienteret om fiskeriet i Storå. Herefter ser vi på pladserne og fisker. Der er i øjeblikket en rigtig god vandstand så chancen for at fange laks og havørred er rigtig god. Ikke medlemmer er hjertelig velkomne. Vi forventer at afslutte kl. 16.00.

Månedens flue september

27. august 201527. august 2015
Månedens flue i september er Hagebro variant. Se mønstret her. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Status AHSF konkurrencen 2015

23. juli 201523. juli 2015

Bestandsanalyse i storå systemet

22. juni 201522. juni 2015
Bestandsanalyse i storå systemet fra 3 august til11 september. Hjælpere søges i hverdagene og tilmelding sker ved John Balleby tlf 61703658. Der er lagt meget gydegrus ud siden sidste bestandsanalyse i 2006. Og derfor bliver det et meget spændende arbejde at følge. Så har du mulighed for at bruge en dag eller to vil du få nogle gode oplevelser. Mvh Martin Løntoft

Kend dit fiskevand

10. maj 201510. maj 2015
Til nye medlemmer. Vi gentager succesen fra 2014 og afholder igen  "Kend dit fiskevand". Søndag d.7.juni kl.9.00 Vormstrupvej 15, Haderup, hvor vi starter med en kop kaffe og rundstykker. Tilmelding til Jens Hvam Tlf. 97452652/21808687 senest 1.juni. M.v.h.Bestyrelsen.

Succesen, 2 fluer med et smæk!

26. marts 201526. marts 2015
Vi gentager succesen fra sidste år, så nu skal du se, hvad vi kan tilbyde dig i det smukke Midt- og Vestjyske landskab Er du til store havørreder, blanke laks, superflotte bækørreder, fine stallinger eller grumme gedder, så er du nødt til at læse videre. Et unikt samarbejde mellem de to hæderkronede lystfiskerforeninger, Aulum-Haderup Sportsfiskerforening og Herning Sportsfiskerforening, giver dig nu, for andet år i træk, mulighed for at fiske på nogle af de bedste strækninger i Skjern å, Karup å, Haderis å, Fjederholt å samt i Storåen og Rind å samt Sunds sø. I alt over 100 km fiskevand for kun 1800 kr. om året! Vi, HSF og A-HSF er meget stolte af, at kunne tilbyde lystfiskere fra alle egne af landet, ja fra hele verden, mulighed for at blive medlem af de to foreninger til en reduceret pris. Det betyder, at når du melder dig ind i en af foreningerne, eller måske allerede er medlem af en af vore foreninger, ja så kan du melde dig ind i den anden forening til halv pris af kontingentet! Og sagt med andre ord, så kan du blive medlem af begge disse eksklusive foreninger for 1800 lyngdollars, og så er et æ engang swot! Her er hvad du får for sølle 1800 kr.: For havørredfiskeren, som gerne vil fiske Karup å, og fange tunge og blanke havørreder på de legendariske fiskepladser, kan vi f. eks. nævne strækninger som Sdr. Resen, Koldkur/ Wormstrup, Hagebro, Dueholm, Ålykke, Hessellund, Hyttestykket nedstrøms Karup by, Høgild bro og Karup lilleå. I Haderis å, som løber ud i Karup å ved Hagebro, får du mulighed for at fiske de allerbedste strækninger, hvor der hvert år også fanges store og flotte havørreder. For dig som vil prøve lykken efter blanke laks, får I mulighederne i Skjern å ved Sdr. Felding, Skarrild, Øvig, og Hesselvig samt i Vorgod å ved bl.a. Troldhede, Gåsdal og Nr. Vium. I Storåen er der mulighed for laksefangst ved Hodsager, Hallund og Brohus. I Skjern å, Vorgod å samt i Storåen er der også muligheder for at fange havørreder. Er du mere til fiskeri med lettere grejer, f. eks. tørflue, nymfer eller letspin, ja så er der ypperlige muligheder i Fjederholt å, Rind å, Vorgod å, Karstoft å samt i Haderis. I disse fine mindre vandløb er der flotte bækørreder, og i Fjederholt å og Rind å er der fine stallinger, som kan lade sig lokke af små tørfluer eller nymfer. Er du til store gedder og aborrer samt fiskeri efter karper, suder med mere, er Sunds sø er en perle i vores område. Her kan egen foreningsbåd reserveres ganske gratis. Laks 15 kg

Se her hvad du får med i prisen

For medlemskab af begge foreninger får du, foruden fiskeriet, også mulighed for at benytte vore medlemstilbud om bl.a. foreningsaftner med fluebinding, foredrag, stor og aktiv oldboys klub for efterlønnere og pensionister, seminarer, ”kend dit vand” ture, junioklub med klubaftner og fællesture med masse af råhygge, hvor det sociale er i højsædet og et godt grin aldrig er af vejen. Hvis lysten, din tid og helbredet er til det, får du som medlem også mulighed for at gøre en forskel, styrke foreningsånden og indgå i de aktiviteter som foregår. F. eks. vandløbsvedligeholdelse eller bidrage ved udsætninger, udlægning af gydegrus og meget mere. Du får muligheden for de store naturoplevelser blandt engkapelejer, plettet gøgeurt, lyngris, gul iris, isfugle og fiskeørne, duften af pors, flagermusenes flaksen i skumringen og tuden fra hornugler, oddere, kronvildt, råvildt samt rævens gjæffen i eng og skov. Og vi har masser af plads, så er du bare lidt opsøgende, kan du fiske helt for dig selv. Måske møder du din nye fiskemakker og knytter nye venskaber. Håber vi ses derude i den skønne jyske natur. Du kan få meget mere information ved at gå ind på vore hjemmesider www.herning-sportsfiskerforening.dk og www.ahsf.dk. Havørred 8.8 kg

Nye kort over fiskevandet

4. marts 20154. marts 2015
Så er hjemmesiden opdateret med google kort over foreningens fiskevand. Du finder kortene her.