”Camo Squid” til Karup Å. (af Jerry French).

De Amerikanske fluemønstre holder virkelig deres indtog langs de danske havørred- og laksevandløb i disse år. I AHSF er vi helt med på beatet, og opgraderer denne gang foreningens fluegalleri med en ”ægte Amerikaner” 😉

Mønstret ”Camo Squid” er skabt af den dygtige Amerikanske fluebinder/fluefisker, Jerry French. Hans mønstre er meget populære på den anden side af Atlanten, og det er med god grund.

Der er særligt 2 ting i dette mønster, der virkelig adskiller sig fra den traditionelle skandinaviske bindestil. Anvendelsen af hele hackelstammer som en del af fluens dressing. Og anvendelsen af ”composite loop” teknikken, til at opbygge et kraftigt og stærkt kropshackel, der virkelig kan modstå strømmens pres. Derved understøttes fluens hackelstammer og gummiben rigtigt godt, hvilket resulterer i en meget levende flue i vandet.

Teknikken med composite loop, er meget anvendelig i andre mønstre også, så det kan varmt anbefales at tjekke teknikken ud.

Fluen her er bundet i traditionelle brune/orange farver på en shank, men man kan variere det efter fantasi og ønske. F.eks. nogle lette blå versioner på plastrør, til dagsfiskeri i godt vejr eller måneskinsnætter ved åen. Og p.t. arbejdes der på en version til nattefiskeriet, der virkelig kan flytte noget vand. Så der er mange muligheder i denne fluetype.

AHSF ønsker jer ”knæk og bræk” med fluen.

 

DSC04443

Bindebeskrivelse:

Shank og wire: Senyo’s 25 mm og grå intruder wire, med Partridge Patriot intruder hook str. 4.

Øjne: Pseudo eyes str. Small ”chartreuse”.

Tråd: UTC 140 sort.

Krop: Cactus chenille 15 mm ”hot orange”, Senyo’s Aqua Veil chenille ”Wild Raspberry”, og 4 stk. Grizzly Flutter Legs, Black barred orange.

Composite loop: Orange Ice dub, New age Krinkle flash ”Orange chrush”, SF blend ”Bleeding Orange” og brun polarræv, spundet og tørnet som et hackel

4 hacklestammer fra Tan Grizzly hanenakke.

Hoved/finish: Senyo’s Lazer dub ”brown”.